Social

#siguranta internet #internet #ziua sigurantei pe internet

Ziua sigurantei pe internet! Tu stii cum sa eviti riscurile din mediul online?

Incepand din anul 2004, Ziua sigurantei pe internet (Safer Internet Day) este sarbatorita la nivel mondial pe 9 februarie. Aceasta sarbatoare a fost creata cu scopul de a informa populatia sa utilizeze internetul fara a se expune riscurilor.

Ziua sigurantei pe internet, ajunsa la cea de-a treisprezecea editie, este sarbatorita in peste 100 de tari din intreaga lume. Cu ocazia acestei sarbatori, Oficiul European de Statistica (Eurostat) a publicat la 8 februarie date din care reiese ca, la nivelul Uniunii Europene, temerile legate de securitate au descurajat 19% din utilizatorii de internet sa faca online cumparaturi. Astfel, conform datelor Eurostat, unul din cinci utilizatori de Internet nu a cumparat in 2015 bunuri sau servicii online pentru uz privat, din cauza temerilor legate de securitate, potrivit digi24.ro.

In Romania, Ziua sigurantei pe internet, a fost sarbatorita pentru prima oara in anul 2008. Anual, sarbatoarea este marcata de evenimente precedate de un concurs national de proiecte adresat tuturor elevilor din tara, scolilor, gradinitelor si voluntarilor, urmat de premierea celor mai bune proiecte participante. Tema de anul acesta este "Siguranta online in scoala ta!" si vizeaza necesitatea introducerii unor notiuni si masuri de siguranta in scolile din Romania.

Sursa foto: personalwebpageofdenicedelarosa.weebly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea