Social

Ziua Internationala a Poeziei sarbatorita la Cnm Astra

Muzeul ASTRA sarbatoreste vineri, 21 martie 2008, in sala de conferinte de la Casa Artelor - Piata Mica, nr. 21 - incepand cu ora 13,00, Ziua Internationala a Poeziei, eveniment ce face parte din calendarul cultural UNESCO. Manifestarea este coordonata de responsabilii programului educational al C.N.M. ASTRA, Raluca Andrei si Ovidiu Baron.

Invitat la eveniment, criticul literar si poetul sibian Radu Vancu va sustine o prelegere intitulata Poezia in cotidian, ilustrand impactul pe care il poate avea poezia asupra fiecaruia dintre noi. Cum este firesc, poetul va exemplifica cu creatii proprii. Va urma o alta prelegere, sustinuta de Daniela Muntean, cu o schimbare voita de registru, care va surprinde cateva aspecte ale poeziei populare.

In paralel va fi organizat un Atelier de Creatie literara, cu participarea tinerelor talente din liceele sibiene. Acestia vor avea ocazia castigarii unor premii constand din abonamente anuale la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului , carti si DVD-uri realizate in cadrul Muzeului ASTRA.

Nu este uitat nici segmentul artistic, Bogdan Saratean regizand un spectacol de poezie, cu trupa de teatru din cadrul liceului "Onisifor Ghibu".

La intalnire vor participa si reprezentanti ai cenaclurilor " George Toparceanu " si "Nicolaus Olahus", domniile lor exprimandu-si dorinta de a fi alaturi de noi cu acest prilej, asa cum s-a intamplat si in anii trecuti.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea