Social

#sarbatorire #ziua imnului national # sarbatorire imnul national

Ziua Imnului National, sarbatorita in Piata Tricolorului. Vezi restrictiile de trafic

Vineri, 29 iulie, de Ziua Imnului National, traficul va fi restrictionat pe calea victoriei in Bucuresti, pentru desfasurarea unei ceremonii in Piata Tricolorului, din fata Palatului Cercului Militar National.

Traficul rutier va fi restrictionat vineri, intre orele 9:30 - 11:00 pe Calea Victoriei , intre Strada Dem I. Dobrescu si Bulevardul Regina Maria si pe strada Constantin Mille, intre Calea Victoriei si strada Ion Brezoianu .

Ceremonia de ziua imnului national impune si interzicerea opririi autovehiculelor pana la ora 11:00 pe strada Constantin Mille, intre Calea Victoriei si strada Ion Brezoianu, potrivit Gandul.info.

"Desteapta-te, romane!" este imnul national al Romaniei din 1990. Versurile si aranjamentul ii apartin poetului Andrei Muresanu si sunt bazate pe poemul "Un rasunet".

Muzica ii este adesea atribuita lui Anton Pann, poet si compozitor, insa nu exista un consens intre istorici pentru confirmarea autorului compozitiei muzicale.

Imnul, intonat cu ocazie fiecarui conflict, a revenit in timpul Revolutiei romane din 1989, inlocuind imnul regimului comunist "Trei culori".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea