Social

#greceanii #zinaida greceanii #premier #alegeri #republica moldova #moldova

Zinaida Greceanii, din nou premier in Moldova

Zinaida Greceanii este din nou premierul Republicii Moldova. Parlamentul moldovean a dat, astazi, un vot de incredere pentru guvernul condus de comunista care candidase si pentru postul de presedinte al tarii, insa fara ca opozitia sa ia parte la scrutin.

Greceanii va ocupa scaunul de prim-ministru pana la alegerile legislative anticipate, dupa cum noteaza EVZ. Ea a obtinut 59 dintre sufragiile celor 101 de deputati moldoveni, respectiv cele ale comunistilor, opozitia refuzand sa participe la acest scrutin.Ea a mai ocupat aceasta functie si inainte de alegerile legislative din luna aprilie a acestui an.

Aceasta masura, a boicotului procesului de votare a principalelor functii in stat, a condus la nealegerea de trei ori consecutiv a presedintelui tarii, ceea ce a condus la necesitatea organizarii de alegeri anticipate.

Presa internationala a observat faptul ca de pe 5 aprilie, cand alegerile legislative au fost castigate de comunisti, Republica Moldova se afla in criza politica. Comunistii, acre sunt acuzati de fraudarea alegerilor, nu reusesc sa isi impuna oamenii in functiile de conducere ale tarii, datorita Opozitiei care boicoteaza toate aceste procese de votare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea