Social

#zile libere #guvern #decembrie #hotarare de guvern #24 decembrie # 31 decembrie

Update: Zilele de 24 si 31 decembrie 2012 au fost declarate oficial zile libere

Zilele de 24 si 31 decembrie 2012 ar urma sa fie declarate de Guvern zilele libere, decizia finala urmand sa fie luata in cadrul sedintei de marti a Executivului.

Pe ordinea de zi a fost introdus un proiect de hotarare prin care se stabileste ca cele doua zile vor fi libere.

Potrivit Codului Muncii, in luna decembrie a acestui an vor fi zile libere legale 1 decembrie (Ziua Nationala A Romaniei) si 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun). Ziua de 1 decembrie este intr-o sambata, in timp ce celelalte doua "cad" marti si miercuri.

Nu este pentru prima oara cand Executivul anunta asemenea decizii. In 2007, Guvernul condus in acea perioada de Calin Popescu Tariceanu a decis ca 24 decembrie sa fie zi nelucratoare pentru angajatii din sectorul public, orele de program fiind recuperate pe data de 12 ianuarie 2008.

UPDATE:

Guvernul a adoptat in sedinta sa de marti un proiect de hotarare prin care se stabileste ca zilele de 24 si 31 decembrie 2012 sunt declarate zile libere. Aceasta decizie se va aplica in cazul angajatilor din sectorul de stat. Ea nu are aplicabilitate in domeniile in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza specificului sau caracterului procesului de productie.

Potrivit unor surse oficiale, cele doua zile urmeaza sa fie recuperate de bugetari pe 12 si 19 ianuarie 2013. Aceleasi surse au declarat ca 24 si 31 decembrie ar putea fi nelucratoare si in sectorul privat "in masura in care partenerii oficiali stabilesc astfel".

Pana in prezent, Codul Muncii prevedea ca in luna decembrie a acestui an zilele libere sunt 1 decembrie (Ziua Nationala a Romaniei), 25 si 26 decembrie (prima si a doua zi de Craciun).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea