Social

#zi libera alegeri #turul doi #iohannis #ponta #alegeri prezidentiale

Zile libere in preajma alegerilor. Iata cine poate beneficia de ele!

Veste buna in preajma turului doi al alegerilor prezidentiale. Studentii vor avea zi libera vineri, 14 noiembrie, si luni, 17 noiembrie, a hotarat ieri Guvernul. Astfel, cei care doresc sa voteze duminica in localitatea de domiciliu pot merge acasa fara sa fie ingraditi de prezenta la cursuri.

Presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), Cristi Popescu, a declarat pentru Mediafax ca decizia Executivului ii ia prin surprindere pe studenti. "Ne-am intalnit cu reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale saptamana trecuta si nu ne-a instiintat nimeni cu privire la acest lucru. (...) In trecut, am cerut liber la alegerile parlamentare, pentru ca nu puteam vota decat in localitatea de domiciliu, si cu greu am reusit sa obtinem o zi libera. Acum am primit doua fara sa cerem", a spus liderul ANOSR. In plus, deplasarea pana in localitatea de domiciliu ar fi o cheltuiala in plus, neprevazuta. Cu toate acestea, potrivit legii, studentii pot vota la orice sectie, pe listele suplimentare.

Turul II al alegerilor prezidentiale are loc duminica, 16 noiembrie. La turul I, mai multi studenti din provincie care invata in Capitala au reclamat aglomeratia de la o sectie de votare aflata in vecinatatea campusului Regie.

Foto: cuzanet.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea