Social

Ziaristul Oancea, pus sub invinuire

Ziaristul Sebastian Oancea a fost pus sub invinuire ieri, dupa trei ore de audieri, pentru culegere de informatii si transmiterea de date cu caracter secret. El a declarat ca a detinut informatiile militate, dar ca n-am stiut ca-s secrete la inceput. Dupa ce mi-am dat seama, am anuntat SRI si armata, sustine Oancea.

Conform declaratiilor avocatului Doru Costea , jurnalistul a fost pus sub acuzare in baza Legii sigurantei nationale, o lege veche care afecteaza in primul rind mass-media. In acelasi dosar a fost audiat, tot ieri, si Marian Garleanu, corespondent al ziarului Romania Libera, invinuit de detinere, transmitere si divulgare de secrete. Desi a colaborat bine cu anchetatorii dupa ce a fost arestat , Garleanu a continuat sa sustina ca nu a detinut vreodata CD-ul cu documentele secrete.

Intr-o emisiune de la TVR, Traian Basescu a mentionat ca unul dintre cei doi ziaristi a vrut sa duca un astfel de CD la o ambasada. Basescu a mai spus ca armata are, in acest moment, o mare problema: cel care a facut sa plece astfel de informatii este cel putin un ticalos , este ori un inconstient, ori un om care deliberat a vrut sa ne compromita credibilitatea in Alianta Nord-Atlantica.

Purtatorul de cuvint al Parchetului General a explicat ca cererea de revocare a mandatului de arestare a plutonierului Ionel Popa s-a datorat evolutiei anchetei. Cam toti au colaborat cu procurorii, a mentionat Robert Cazanciuc. (C.H.)


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea