Social

Ziaristii sint liberi,celula de criza a murit

Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian au sosit aseara la Palatul Cotroceni, la invitatia presedintelui Basescu, unde au stat mai putin de o ora. Celula de criza a fost, oficial, dizolvata.
Cei trei jurnalisti au iesit din perioada de carantina impusa dupa revenirea lor in tara, luni, din Irak, unde au fost tinuti captivi 55 de zile. Ei au fost adusi la Cotroceni printr-o intrare discreta si au fost prezentati, de la distanta, celor citeva zeci de jurnalisti care ii asteptau. Cei trei au putut sa-si stringa din nou in brate rudele, intilnirea extrem de emotionanta cu parintii avind loc pe holul Basarabilor al palatului prezidential . Ei au izbucnit in lacrimi la vederea familiilor, dar nu si-au uitat nici colegii de breasla, pe care i-au salutat, inainte de a se retrage pentru o discutie cu presedintele Traian Basescu. Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian aratau foarte emotionati si surprinsi de numarul mare de jurnalisti, care aproape au umplut curtea palatului prezidential.

Dupa mai putin de o ora de discutii cu presedintele, la care presa nu a avut acces, ziaristii au fost scosi in secret din palat si au plecat spre locuint ele lor. Ceva mai tirziu, a iesit in fata presei consilierul prezidential Adriana Saftoiu , care a declarat ca cei trei jurnalisti sint, oficial, liberi sa se intoarca la familiile lor si ramine la latitudinea lor cind vor face declarat ii privind circumstantele rapirii. Adriana Saftoiu a anuntat, totodata, si desfiintarea celulei de criza formate la Cotroceni in seara de 28 martie, imediat dupa rapire.
Hayssam si Munaf, acuzati si pentru terorism

Procurorii Parchetului General au solicitat ieri Curtii de Apel Bucures ti emiterea unui al treilea mandat de arestare pe numele lui Omar Hayssam, dar si unul pentru Mohammad Munaf. Spre deosebire de precedentele mandate, emise pentru infractiuni economice, mandatele de aseara se refera la fapte de terorism, ceea ce a si motivat solicitarea acestora la Curtea de Apel si nu la Tribunal. Arestarea este ceruta ca urmare a faptului ca cercetarile incepute dupa rapirea jurnalistilor au fost completate atit cu informatiile obtinute de la fostii captivi, cit si cu cele culese din Irak de procurorul Ciprian Nastasiu si de politistii care l-au insotit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea