Social

#greseli #creier #informatii #decizii #zgomote #erori de procesare

Zgomotele ne fac sa luam decizii gresite

Cativa colaboratori de la Universitatea Princeton au realizat un experiment, pe oameni si pe sobolani, pentru a afla in ce etapa de procesare a datelor creierul face greseli atunci cand trebuie sa luam o decizie.

La acest experiment au participat patru studenti si 19 cobai. Acestia au fost pusi unor zgomote din stanga si din dreapta lor si sa determine din ce directie s-au auzit cele mai multe.

In urma raspunsurilor date de absolventi s-a constatat ca majoritatea au facut o alegere corecta, insa uneori greseau, mai ales in cazurile in care zgomotele din ambele parti se suprapuneau.

Potrivit cercetatorilor, aceste erori de procesare a datelor, care ne fac sa luam in anumite conditii decizii gresite, se intampla din cauza zgomotului.

Pentru a lua o decizie este nevoie de informatie, insa cu cat aceasta este mai complicata, cu atat este mai mare volumul de date. Zgomotul este marit, iar luarea unei decizii este ingreunata.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea