Social

#studiu craciun #romani studiu #familie

Zgarciti sau conservatori? Romanii prefera mancarea...

Romanii nu merg la restaurant atat de des precum o fac occidentalii, iar motivul este unul cat se poate de simplu: prefera mancarea gatita in casa, pe care o considera mai sanatoasa si mai sigura, arata un studiu recent citat de Mediafax.

Gatitul in casa este considerat o traditie de familie care trebuie pastrata, un bun mostenit din copilarie de la bunici si parinti, se mai arata in studiul realizat de Exact Cercetare si Consultanta in luna noiembrie.

Denisa Iacoboaea, coordonatorul studiului, sustine ca, potrivit respondentilor, mancarea gatita este mai satioasa, mai condimentata si, mai ales, bogata in grasimi. Participantii la interviurile pentru realizarea cercetarii au afirmat faptul ca pranzul este cea mai importanta masa a zilei, cei mai multi asociind-o cu o masa calda si satioasa.

Cina, in schimb, este considerata momentul dedicat familiei si in care isi permit sa consume orice, fara a tine cont de restrictii.

Cel mai des intalnite griji ale romanilor privind alimentatia sunt cele legate de cantitatea de E-uri, numarul de calorii, cantitatea de zahar, hormonii de crestere si provenienta produselor. Manacarea sanatoasa este considerata in general cea fara zahar, fara grasimi, fara E-uri si alimentele "din curtea taranilor".

Foto: opiniatimisoarei.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea