Social

#decese ger #ger in europa #europa sub zapada #decese #europa #ger

Zeci de persoane decedate din cauza gerului

Gerul a lovit intreaga Europa si a dus la moartea a 33 de persoane. Tari precum Grecia si Turcia se confrunta cu ierni grele, cum nu au mai vazut de multa vreme.

Turcia se confrunta cu cea mai grea iarna din ultimii ani. De patru zile ninge incontinuu. Zapada a dus la anularea zborurilor si perturbarea traficului rutier.

Si Grecia este acorperita de zapada. Pe insula Eubeea, zapada atinge, pe alocuri si un metru in inaltime. Sub omat se afla si insulele Lesbos, si Skopelos, iar temperaturile se situeaza cu mult sub pragul inghetului.

Pentru migrantii aflati in taberele de refugiati, fulgii de nea au fost un moment de bucurie, in vreme ce pentru altii a insemnat sfarsitul. Cel putin 10 refugiati si-au pierdut viata din cauza gerului.

Cehia este si ea, paralizata din cauza gerului. Temperaturile au scazut sub -30 de grade Celsius si au provocat decesul a cel putin 10 persoane, potrivit autoritatilor locale.

Si Italia se afla sub nameti. Centrul Italiei a fost acoperit de zapada, dupa ce in ultimele zile a nins fara incetare. Vantul puternic a dus la devierea mai multor zboruri, anularea trenurilor si inchiderea numeroaselor drumuri, potrivit stirileprotv.ro.

Avertizare de calatorie pentru romanii care vor sa tranziteze Bulgaria

Ministerul de Externe a emis o atentionare de calatorie pentru cei care vor sa tranziteze Bulgaria. Intra in vigoare un cod portocaliu de vant si ninsori, valabil incepand de marti pentru zona de est a tarii. Cei care se incumeta la drum riscand sa ramana blocati in nameti.

Sursa foto: bucurestifm.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea