Social

Zeci de oameni au cazut in strada, doborati de canicula

Luni a fost o zi de foc in aproape toata tara. 35 de grade pe termometre, dar peste 40 resimtite la soare. Zeci de au cazut in strada, doborati de caldura. Numai in Bucuresti, 70 de oameni au lesinat, iar Ambulanta a intervenit la 530 de solicitari.

Bucurestiul a dat ieri in clocot. Valorile au ajuns la 35 de grade, insa asfaltul incins, poluarea si zecile de mii de masini au facut ca bucurestenii sa resimta temperaturi cu cateva grade mai mari. Peste tot, oameni nadusiti si topiti de caldura, care cautau disperati umbra copacilor sau fantanile arteziene , sa se mai racoreasca. Numai in Capitala, zeci de oameni au cazut pur si simplu din picioare, in plina strada.

Si la Suceava, cinci oameni au lesinat in timp ce stateau la rand sa se inchine la moastele Sfantului .

La Sibiu, Targu-Jiu si Constanta, 20 de oameni oameni au lesinat in strada si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

La Cluj-Napoca, opt persoane au cazut in strada din cauza caldurii. O batrana a lesinat in cimitir, iar o femeie gravida de 26 de ani a avut si ea nevoie de interventia medicilor. a se racori, clujenii au ales sa iasa la plimbare dupa lasarea noptii.

Medicii spun ca cei mai afectati de canicula sunt batranii, cardiacii, dar si . Ei ne sfatuiesc sa nu iesim, pe cat posibil, afara, intre orele 11 si 18, sa bem in fiecare zi 2 litri de lichide, dar sa evitam bauturile alcoolice si cele care contin multa cofeina , sa purtam palarii de soare si haine lejere. Bebelusii nu trebuie scosi afara pe perioada caniculei.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea