Social

Zeci de mii de oameni sunt asteptati sa tranziteze frontiera de est cu ocazia sarbatorilor de Paste

Politistii de frontiera se asteapta la un aflux de peste 70.000 de calatori prin punctele de trecere de la frontiera de est a Romaniei in apropierea Sarbatorilor Pascale, in cursul zilei de marti fiind deja inregistrata o crestere de 10 - 12 procente a numarului de persoane in vama sculeni .

"Credem ca va fi un aflux de calatori mai mare decat anul trecut. Azi (n.r. - marti), s-a inregistrat o usoara crestere, de 10-20 procente la vama Sculeni . Incepand de miercuri, cu siguranta se vor inregistra cresteri mai mari. In urmatoarea perioada, aproximativ 1.100 de politisti de frontiera vor desfasura, zilnic, activitati de supraveghere si control ", a declarat, marti, corespondentului NewsIn, comisarul sef Vasilica Tataru, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Iasi, structura regionala cu zona de competenta pe teritoriul judetelor Botosani, Iasi, Vaslui si Galati.

Potrivit acesteia, din experienta anilor trecuti, cele mai circulate puncte de trecere de la frontiera de est vor fi cele de la sculeni (judetul Iasi), Galati rutier si Albita (judetul Vaslui).

Anul trecut, in Saptamana Patimilor, s-a inregistrat o crestere de 26% a traficului de calatori fata de o saptamana normala, inregistrandu-se circa 70.000 de persoane. Dintre acestea, aproximativ 44.000 au fost cetateni moldoveni , 20.300 romani si 5.800 de cetateni din tari europene si terte.

Traficul mediu intr-o zi normala printr-un punct de trecere de la frontiera de est este de circa 1.000 de persoane, afluxul cel mai mare fiind la vama Sculeni, unde se inregistreaza circa 3.000 de calatori, potrivit comisarului sef Vasilica Tataru.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea