Social

#mii imigranti #marea britanie #nascut 1 ianuarie

Zeci de mii de imigranti britanici, nascuti "automat" pe 1 ianuarie

Documentele oficiale ale guvernului britanic arata ca zeci de mii de imigranti s-au nascut pe 1 ianuarie, in conditiile in care sistemul le aloca automat o data a nasterii daca tara de origine nu ii inregistreaza.

Printre cei zece mii se afla si 3250 de persoane care au cerut azil politic si nu stiu cand au fost nascute. O parte dintre imigranti isi distrug actele de identitate si declara ca sunt mai tineri pentru a-si creste sansele de a ramane in tara, relateaza cotidianul britanic Daily Mail.

Potrivit legii, imigrantii care nu primesc unda verde din partea autoritatilor sa ramana in tara nu sunt deportati pana cand nu implinesc 18 ani, motiv pentru care o parte dintre ei declara ca sunt mai tineri. De asemenea, judecatorii nu recomanda deportarea lor daca erau minori cand au comis infractiuni.

Membri ai opozitiei din Marea Britanie au declarat ca sistemul ramane in haos, la aproape trei ani dupa ce secretarul John Reid a declarat ca nu este utilizabil. Autoritatile sunt obligate sa inregistreze o data exacta a nasterii pentru fiecare imigrant , insa daca acestia declara ca tara de origine nu le inregistreaza data nasterii , autoritatile sunt obligate sa ii inregistreze ca fiind nascuti pe 1 ianuarie.

In 2007, 21.652 de persoane au fost inregistrate ca avand aceasta data de nastere, drintre care 3.000 au cerut azil politic. Asta inseamna unul din 25 de imigranti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea