Social

#state membre ue #simplificarea divorturilor #cuplurile binationale

Zece state din UE vor sa simplifice divorturile in cuplurile binationale

Zece state din UE sunt dispuse sa redeschida o procedura de "cooperare consolidata", pentru a simplifica divorturile in cuplurile binationale , insa Comisia Europeana si alti parteneri ai acesteia se opun, de teama aparitiei unei Europe cu doua viteze.

Franta s-a alaturat oficial unui demers in acest sens lansat de noua state in vara, a anuntat vineri delegatia franceza, cu putin inainte de o reuniune informala a ministrilor de justitie ai UE la Praga, transmite AFP.

sefa diplomatiei franceze, Rachida Dati , s-a scuzat ca nu a participat, pentru ca de abia a nascut, si a fost reprezentata de unul dintre consilierii sai.

O discutie despre aceasta cooperare consolidata s-a inscris pe ordinea de zi a reuniunii, insa comisarul european pentru justitie, securitate si libertati Jacques Barrot a anuntat la sosire ca "zece cereri nu sunt de ajuns" si a invocat riscul ca dreptul familiei sa devina "prea fragmentat".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea