Social

#cfr #angajati #protest #miercuri #disponibilizari #minister #salarii

Zece mii de angajati CFR ies miercuri in strada

Feroviarii ies in strada miercuri. Sindicalistii CFR au anuntat ca peste doua zile va avea loc un miting la care vor participa peste 10.000 de feroviari, care vor protesta fata de intentia Ministerului Transportului de a disponibiliza peste 12000 de angajati.

CFR-istii vor protesta si fata de nesiguranta locurilor de munca, manifestandu-si astfel ingrijorarea fata de falimentarea sistemului feroviar si punerea in pericol a sigurantei circulatiei pe calea ferata prin subfinantarea acestui domeniu.

Protestul va incepe la ora 10.30 si va fi urmat de un mars pe traseul Ministerul Transporturilor – Guvernul Romaniei – Gara de Nord , dupa cum au anuntat sindicalistii, citati de Realitatea TV. Saptamana trecuta, presedintele Aliantei Federatiilor Nationale CFR, Ion Molea, declara ca mitingul de pe 29 aprilie va fi urmat la sfarsitul lunii mai de declansarea grevei generale. El atragea atentia asupra faptului ca la o luna de la inceperea negocierilor intre reprezentantii Ministerului Transporturilor si sindicatele CFR, nu s-a ajuns la nici un rezultat.

Cu doar cateva saptamani in urma ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, spunea ca in cadrul CFR vor avea loc restructurari , peste 12 mii de salariati urmand a fi disponibilizati . Conform Realitatea TV, ministrul sublinia ca la CFR sunt probleme de personal excedentar si ca fondul de salarii al companiei de cai ferate este prea mare in comparatie cu banii ministerului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea