Social

#world vision #copii #tineri #dizabilitati

World Vision Romania ofera o sansa copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din Romania

"Centrul multifunctional, o sansa pentru viitorul copiilor si tinerilor cu dizabilitati fizice, psihice si sociale din regiunea Nord-Vest, Sud - Est si Sud-Vest Oltenia”, lansat de Fundatia world vision Romania si finantat de Uniunea Europeana ofera acces imbunatatit la educatie pe piata muncii si o viata mai buna pentru familiile celor peste 1000 de beneficiari.

Obiectivele proiectului

Obiectivele specifice ale proiectului se refera la interventie timpurie si recuperare (educatie specializata, logopedie , kinetoterapie) pentru copiii cu dizabilitati cu varsta cuprinsa intre 0 – 16, orientare vocationala si facilitare a accesului la cursuri de formare profesionala (16 – 20 ani), facilitarea accesului pe piata muncii a tinerilor cu dizabilitati si vulnerabili sociali (pentru grupa 18-23 ani) si consolidarea capacitatii comunitatii si a societatii civile pentru sprijin social.

Activitati de recuperare

In cadrul proiectului, activitatile de recuperare se desfasoara in zece centre multifunctionale fixe situate in mediul urban si in mediul rural din judetele Valcea, Cluj, Dolj si Constanta. Pe langa serviciile de recuperare, proiectul mai cuprinde activitati de informare, campanii de promovare si de sensibilizare cu privire la drepturile copiilor cu dizabilitati, orientare si integrare pe piata muncii, integrare in sistemul public de invatamant a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, consiliere individuala, familiala si de grup, etc.

Beneficiarii proiectului

Beneficiarii acestui proiect sunt:

- persoanele cu dizabilitati fizice, psihice si sociale;
- persoanele care sufera de boli care afecteaza viata sociala si profesionala (HIV si SIDA, cancer etc.);
- tinerii de peste 18 ani care parasesc sistemul institutionalizat de protectie a copilului, persoanele de etnie roma, victimele traficului de persoane si ale violentei domestice.

Categoriile profesionale care lucreaza cu grupurile de mai sus (asistenti sociali, asistenti comunitari, mediatori familiali, ingrijitori, etc.) beneficiaza de training specializat, componenta de training fiind o componenta care vine sa completeze activitatile din cadrul proiectului.

"Dorinta noastra cea mai mare a fost sa aducem la nivelul comunitatilor, in special al celor rurale, aceste servicii de recuperare, reabilitare si sprijinire a copiilor si tinerilor cu dizabilitati. Am primit si continuam sa primim cereri de inscriere in acest proiect iar acest lucru dovedeste nevoia acuta de servicii specializate pentru copiii si tinerii cu dizabilitati fizice, psihice si sociale, la nivelul comunitatii. La finalul primului an de proiect putem spune ca obiectivele noastre au fost atinse si, in unele cazuri chiar depasite”, a declarat Beatrice Ciubotaru - manager proiect.

In cel de-al doilea an de proiect, o pondere substantiala o vor avea campaniile de informare, educare si constientizare a comunitatilor locale cu privire la drepturile copiilor si tinerilor cu dizabilitati, activitatile de insertie pe piata muncii a tinerilor cu dizabilitati fizice si sociale, activitatile legate de dezvoltarea structurilor specifice economiei sociale si cele de consiliere a tinerilor cu dizabilitati asupra avantajelor pe care le prezinta implicarea in activitati specifice economiei sociale.

Citeste stirea in intregime pe Imparte.ro - Donatii online.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea