Social

#wikileaks #lista #obiective #sua

Wiki Leaks a publicat o lista cu obiectivele considerate vitale de SUA

Wiki Leaks a publicat duminica seara o lista secreta cu cele mai importante obiective din lume, care sunt protejate de SUA impotriva unor eventuale atacuri teroriste .

In februarie 2009, Departamentul american de Stat le-a cerut tuturor misiunilor SUA din strainatate o lista cu toate centrele, instalatiile si punctele a caror pierdere ar putea afecta critic securitatea nationala americana.

Pe aceasta lista, care include numeroase tari, figureaza cabluri submarine de telecomunicatii, porturi, baraje, oleoducte, gazoducte, mine si fabrici de medicamente.

Punctul de jonctiune a conductelor de la Nadim, din vestul Siberiei, este descris drept "cea mai importanta infrastructura de gaz din lume".

Pe langa infrastructurile strategice, lista mai mentioneaza si canalul Panama , o mina de cobalt din Congo, alte mine din Africa de Sud sau America Latina , grupul industrial Alstom din Franta,  intreprinderi farmaceutice care produc vaccinuri in Danemarca, Italia, Germania sau Australia.

Acesta este cel mai controversat document publicat pana acum de site-ul Wiki Leaks.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea