Social

#lideri romani #sua #date biometrice #wikileaks #scandal

Wiki Leaks: SUA a solicitat datele biometrice ale liderilor din Romania

Site-ul Wikileaks a publicat noi documente in care este vizata si tara noastra. Astfel, Hillary Clinton a solicitat diplomatilor in 2009 sa obtina date personale si detaliile "biometrice" ale liderilor romani, anunta realitatea.net.

În plus, acestia erau instruiti sa raporteze detalii intime despre persoane ce au legatura cu Romania.  Printre datele solicitate se mentioneaza  numerele cardurilor bancare, numele de utilizatori pe internet, adresele de email sau numerele de telefon.  De asemenea, se solicitau informatii despre vulnerabilitatile, personalitatea, averea, starea de sanatate a actualilor lideri, a celor in devenire, precum si a consilierilor lor.

In ceea ce priveste politica externa , statul american era interesat de relatiile Romaniei cu tarile vecine din Balcani si din regiunea Marii Negre, "detalii despre dispute si rivalitati cu state vecine", "politicile, planurile si eforturile privind minoritatile romanesti din tarile învecinate", cele "de promovare a democratiei in Europa de Est si Balcani, în special Macedonia", privind "Republica Moldova si Kosovo" sau referitoare la scutul antiracheta.

Zilele trecute, Wikileaks a publicat o telegrama datata aprilie 2004, in care Chris Patten , fostul comisar european pentru relatii externe, sustinea ca Romania este “o tara salbatica”, nepregatita sa intre in Uniunea Europeana.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea