Social

#ora de iarna #sanatate ora de iarna # ora de iarna 2015 #trecerea la ora de iarna

Weekendul acesta trecem la ora de iarna! Cum ne afecteaza aceasta schimbare

Trecerea la ora de iarna se face in ultimul weekend din octombrie, mai exact in noaptea de 24 spre 25 octombrie. Astfel, ora 4:00 va deveni ora 3:00. Aceasta este singura zi din an in care o zi are 25 de ore.

 

Trecerea la ora de iarna poate provoca tulburari ale bioritmului, informeaza stirileprotv.ro. Perturbarile produse de trecerea la ora de iarna constau in tulburari ale somnului, schimbarea apetitului, schimbari de dispozitie, si probleme de concentrare.

Unele persoane acuza o oboseala puternica dupa schimbarea orei, insotita eventual de o senzatie de disconfort si chiar de dureri de cap. Simptomele vor trece in cateva zile sau in maximum cateva saptamani.

Pentru ca adaptarea le noua ora sa se faca rapid, specialistii recomanda ca sambata seara sa te duci la culcare cu o ora mai tariu. In acest fel ora de trezire va fi aceeasi. Mai mult, acestia sustin ca duminica nu trebuie sa lenevesti prea mult in pat deoarece seara vei adormi foarte tarziu.

Pe tine cum te afecteaza trecerea la ora de iarna

Sursa foto: max-media.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea