Social

#canicula weekend #cod portocaliu canicula #cod galben canicula #prognoza meteo #vreme

Weekend de foc! Cod portocaliu de canicula

Sfarsitul de saptamana aduce iarasi temperaturi de 38-39 de grade Celsius! Meteorologii au emis cod portocaliu de canicula pentru mai multe judete. Iata cand intra in vigoare!

 

Vineri: cod galben

Vineri, vremea se va mentine calduroasa, caniculara in Banat, sudul Crisanei, cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Moldovei si local in Transilvania. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade si izolat 38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in special in nord-vestul si nordul tarii, precum si la munte, scrie realitatea.net.

Sambata: cod galben si portocaliu

Sambata, vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 35 si 37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si de podis.

De sambata intra in vigoare codul portocaliu in judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati, precum si in zona de campie a judetelor Bacau si Vrancea vor fi temperaturi maxime care se vor situa in jurul valorii de 38 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Duminica: cod galben si portocaliu

Duminica, vremea se va mentine caniculara in Oltenia, Muntenia, precum si in cea mai mare parte a Moldovei si Dobrogei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

Cod portocaliu se anunta in judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui, precum si in zona de campie a judetelor Bacau, Vrancea si Buzau, unde temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Mai multe informatii despre vreme cititi aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea