Social

#week-end canicular #canicula romania #masuri anticanicula #gabriela firea

Week-end incendiar: Masuri anticanicula luate de Gabriela Firea

In contextul alertei de canicula, Primaria Capitalei va amplasa 20 de corturi si zece containere anticanicula in cele mai aglomerate puncte ale Bucurestiului, a anuntat primarul general Gabriela Firea. In premiera, bucurestenii vor avea la dispozitie mai multe containere racoroase, dotate cu chiuveta, canapea si personal medical.


Edilul Gabriela Firea a convocat, joi, un comandament de combatere a efectelor caniculei, avand in vedere avertizarile meteo privind cresterea temperaturilor peste limitele normale, anuntate in perioada urmatoare in Capitala.

Primarul general a anuntat ca, anul acesta, vor fi amplasate in premiera, pe langa obisnuitele corturi anticanicula si punctele de ajutor, si 10 containere in zonele aglomerate din Bucuresti: “Punctele de prim ajutor vor fi instalate in aceleasi locuri ca anul trecut si vor fi deschise zilnic intre orele 11:00- 19:00.

 

n premiera, in perioada urmatoare, in Capitala, vor fi instalate 10 containere medicale, moderne, cu chiuveta, canapea si aer conditionat, cu personal medical, la care bucurestenii pot apela in caz de nevoie.

Acestea vor fi amplasate in Piata Victoriei, parc Herastrau, Piata Romana, Unirea, Dristor, Parcul Carol, Piata 11 Iunie-Regina Maria, parcul Cismigiu, Arhitectura si Obor”.

Referitor la corturile anticanicula, acestea vor fi amplasate in urmatoarele zone: Piata Victoriei, Piata Romana - rond ASE, Piata Romana - metrou, Piata Universitatii - Spital Coltea, Piata Universitatii - Arhitectura, Piata Unirii - bd. Regina Maria, Piata Unirii - 11 iunie, Piata Moghioros, Piata C.A Rosetti, Piata Iancului - metrou, Dristor - metrou, Parcul Herastrau, Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazinul Bucur Obor, Parcul Carol, Gara de Nord si Parcul Cismigiu.
Pebtru prima oara in Capitala, Firea a solicitat tuturor directiilor si institutiilor din subordinea Primariei Capitalei sa asigure in cadrul sediilor in care isi desfasoara activitatea, in timpul orelor de program, puncte de prim ajutor impotriva caniculei: “un spatiu dotat cu apa si aer conditionat, unde cetatenii pot intra sa se adaposteasca de canicula. In cadrul acestor puncte vor gasi asistente medicale care pot acorda asistenta medicala de specialitate”.

In plus, Gabriela Firea a declarat ca a solicitat conducerii RATB sa fie cat mai putine masini fara aer conditionat, iar in cazul unei astfel de situatii, sa fie luate masuri astfel incat calatorii sa nu stea prea mult in statie. Totodata, edilul a cerut Politiei Locale sa verifice alimentele perisabile din piete si companiei Apa Nova sa asigure apa potabila in cazul celor 50 de cismele de pe raza Capitalei, dar si interventia de urgenta la orice avarie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea