Social

#lapovita #prognoza meteo #vremea

VREMEA Unde apar lapovita si burnita saptamana aceasta

Dupa zilele cu soare, de astazi, temperaturile scad in sudul, centrul si estul tarii, unde luni a fost nefiresc de cald. In vest si sud-vest apar ploi locale; in rest, este posibil sa burniteze, iar maximele vor fi de la 2 la 11 grade.

In Dobrogea si Baragan se inmultesc norii; dimineata va fi ceata, dar mai tarziu apare si soarele trecator. Vantul ramane destul de insistent, iar temperaturile pierd chiar si zece grade fata de ziua trecuta.

Vremea se raceste si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Daca luni s-au atins 15, 16 grade; marti vor fi cel mult 7 grade. Va fi atmosfera schimbatoare, cu ceata si burnita la inceputul zilei si de soare mai tarziu.

in nordul Moldovei si in Bucovina, atmosfera inchisa; ceata persista cateva ore si e posibil sa burniteze. in plus, se raceste, cu maxime de doar 3, 4 grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, cer noros si ploi din cand in cand. Temperaturile, comparabile cu cele de luni, ajung pe la 6, 7 grade. La fel va fi si in tinuturile vestice: multi nori, cateva reprize de ploaie si maxime in jur de 5, 6 grade.

In Transilvania, vremea este ceva mai buna, desi norii se inmultesc. Temperaturile se mentin peste mediile perioadei.

Se mai raceste si in zona Olteniei, dar valorile vor fi tot peste normal, in special in regiunile deluroase. Va fi, insa, innorat si o sa ploua pe timpul zilei.

Temperaturile scad accentuat in tinuturile sudice. Luni, la Tragoviste s-au inregistrat 20 de grade, dar 18,19 grade au fost in multe zone. Maximele nu mai trec de 8, 9 grade. Momentele insorite vor fi rare, este posibil sa vina cativa stropi.

Se schimba vremea si in zona Capitalei. Se aduna norii, vantul se mentine activ, iar maxima se opreste pe la 8 grade; noaptea va fi mai rece decat ultima: temperatura va cobori zero grade.

Vremea se raceste si in zonele montane, dar prin statiuni domina temperaturile pozitive, asa ca stratul de zapada continua sa scada. Mai vin si cateva ploi slabe, iar pe creste apare lapovita.

Prognoza pentru urmatoarele zile

Miercuri, vremea va fi inchisa. Ploile apar local in tinuturile sudice, iar noaptea se transforma in lapovita. La campie mai sunt conditii de ceata si burnita, iar in sud-est vantul isi face simtita prezenta.

Joi ajungem la normal cu temperaturile. Cerul va fi innorat in sudul si estul tarii, unde vor aparea si precipitatii slabe. in celelalte regiuni, soarele, isi face simtita prezenta, iar in sud-est vantul va mai avea unele porniri.

Vineri, atmosfera va fi schimbatoare si temperaturi potrivite perioadei. Ziua o sa picure in sud-estul tarii, iar in noaptea urmatoare apare lapovita in nord-vest.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea