Social

# vremea de boboteaza # vremea in weekend #vremea #starea vremii #meteo #conditii meteo

Vremea se schimba brusc! Ninsori si ger in toata tara de Boboteaza

Temperaturile vor scadea brusc in urmatoarea perioada, anunta ANM (Administratia Nationala de Meteorologie). In urmatoarele zile ne asteapta vreme geroasa si ninsori in cea mai mare parte a tarii.

 

In Banat temperaturile vor scadea rapid, iar pana pe 7 ianuarie, maximele se vor situa intre -2 si 0 grade Celsius. Mercurul din termometre va scadea pana la -8 grade Celsius in weekend, urmand ca apoi sa creasca usor, iar maximele sa se mentina peste pragul de inghet. In acest interval vor fi conditii pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, aproape in fiecare zi, mai ales sub forma de ninsoare.

In Crisana, in urmatoarele 5 zile se va resimti o racire a vremii, astfel ca temperaturile maxime se vor situa in medie intre -4 si -2 grade Celsius, iar media minimelor va fi cuprinsa intre -9 si -6 grade Celsius. Vor fi conditii pentru ploi si ninsori slabe in fiecare zi, anunta meteorologii, potrivit libertatea.ro.

In Transilvania, pana in data de 7 ianuarie, temperaturile diurne vor avea in medie intre -6 si -3 grade Celsius, iar cele nocturne in general intre -10 si -12 grade Celsius. Din 8 ianuarie se va incalzi usor, insa media maximelor termice nu va mai depasi -2 grade Celsius, iar cea a minimelor va fi de -8 grade Celsius. Trecator vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ, aproape zilnic.

In Maramures temperaturile maxime vor scadea treptat, media acestora inregistrand -6 grade Celsius in perioada 4-7 ianuarie, iar minimele vor scadea pana la -12 grade Celsius. Din 8 ianuarie se va incalzi usor si treptat, cu aproximativ 3-4 grade. Temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, aproape in fiecare zi.

Si in Moldova vremea se va raci treptat cu aproximativ 6 grade Celsius, apoi se va incalzi din nou. Media temperaturilor maxime nu va depasi 0 grade Celsius, iar minima va fi de aproximativ -6 grade Celsius. Trecator se vor inregistra precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare.

In Dobrogea vremea se va raci in perioada urmatoare, maximele scazand pana la -2 grade Celsius, iar minimele pana la -6 grade Celsius. Sunt sanse sa ninga slab si ar putea aparea si lapovita.

In Muntenia vremea se va raci, iar mercurul din termometre va scadea la amiaza pana la -3 grade Celsius. Noptile vor fi mai geroase, minimele ajungand pana la -9 grade Celsius. Sunt asteptate precipitatii slabe sub forma de ninsoare.

In Oltenia, temperaturile maxime se vor situa in medie intre -2 si 1 grad si cele minime intre -9 si -4 grade Celsius, potrivit ANM. Din 8 ianuarie se va incalzi treptat, cu 3pana la 4 grade Celsius. In urmatoarele zile sunt asteptate ninsori slabe.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea