Social

Vremea se raceste in continuare

Tara s-a impartit in trei: sudul si vestul tarii sint inundate, nordul tarii, inzapezit , iar centrul, luat pe sus de rafale de vint ce au atins 80 de kilometri la ora. De miine, temperaturile vor scadea.

Vremea rea care s-a abatut asupra tarii pune probleme populatiei si autoritatilor, iar meteorologii nu au deloc vesti bune. De miine temperaturile vor scadea, ajungind la -8 grade Celsius. Intemperiile se vor mentine azi si miine. Astfel, rafalele de vint vor avea acceasi intensitate, iar ploile din sudul tarii se vor inteti. De miercuri vremea se va raci, iar precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare, spune Ion Sandu , directorul Administratiei Nationale de Meteorologie. Cauza principala a acestor fenomene este, potrivit meteorologilor, ciocnirea unei mase de aer polar cu una de aer cald, venit din Mediterana .

Vintul si apa fac victime

Un baiat de 17 ani a murit si mai multe persoane au fost ranite din cauza vintului puternic care a scos din radacini zeci de copaci, ieri, in Capitala. Viscolul a smuls acoperisuri , copaci si panouri publicitare care au cazut peste masini si peste retele de inalta tensiune. Foarte multi pomi au cazut peste masini, provocind pagube importante. Se va constitui o comisie care va stabili provenienta acestora. Daca sint pe domeniul public, pagubele vor fi suportate de autoritati, daca nu, de persoana care detine terenul, spune Razvan Murgeanu , viceprimarul Capitalei. Pe linga Bucuresti, si centrul tarii e afectat de rafalele de vint, unde zeci de localitati din Vaslui si Dimbovita au ramas fara curent electric. In Dolj si in Gorj, zeci de localitati sint afectate din nou de inundatii. In localitatea Recea din judetul Mehedinti, zeci de familii au fost evacuate dupa ce digul de pe riul Corlatel s-a rupt. Oamenii au incercat sa repare spartura din dig, dar nivelul apelor a crescut rapid. In citeva ore, peste 50 de case au fost inundate. In localitatea Sopot, judetul Dolj, 19 persoane au fost evacuate. Si in judetul Timis apele s-au revarsat in peste 500 de gospodarii, potrivit autoritatilor.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea