Social

#cod portocaliu canicula # avertizari meteo #cod portocaliu #vremea #starea vremii #canicula # ploi torentiale

Vremea la extreme! Cod portocaliu de vijelii, ploi si grindina si cod portocaliu de canicula!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis astazi mai multe atentionari de vreme rea. Printre acestea se anunta si doua avertizari de tip cod portocaliu de canicula, dar si cod portocaliu de vijelii, ploi si grindina! 

COD GALBEN de ploi

 In intervalul 30 iunie, ora 11:00 – 01 iulie, ora 12:00, o mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat, in cea mai mare parte a tarii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica temporar accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si pe arii restranse grindina si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25...40 l/mp.

Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe alocuri dupa orele serii si in restul teritoriului.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de ploi

  In intervalul 30 iunie, ora 14:00 – 01 iulie, ora 06:00, peste jumatate din tara se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de vijelii puternice, grindina, ploi abundente

“Din dupa-amiaza zilei de miercuri (30 iunie) in Transilvania, Maramures, jumatatea de nord a Moldovei, zonele de munte, in sudul Banatului, iar in cursul noptii si in nordul Olteniei si nord-vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80...90 km/h, frecvente descarcari electrice si grindina. Aversele vor fi torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 35...50 l/mp si izolat 60...70 l/mp.

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata pana la sfarsitul saptamanii.”, avertizeaza ANM.

CANICULA SI DISCONFORT TERMIC ACCENTUAT

COD GALBEN de canicula

  In intervalul de valabilitate: 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 22:00, o mare parte din tara se afla sub avertizare de tip cod galben de disconfort termic accentuat si canicula.

„In intervalul mentionat, in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramuresului si sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati si va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 33 si 36 de grade, iar cele minime se vor situa intre 18 si 21 de grade.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In intervalul 30 iunie, sase judete din vestul tarii se afla sub atentionare de tip cod portocaliu de canicula, val de caldura persistent si disconfort termic accentuat. Aici, temperaturile vor ajunge frecvent la 35-38 de grade, la umbra.

“In cursul zilei de miercuri (30 iunie), in judetele Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti si Dolj, valul de caldura si disconfortul termic deosebit de accentuat vor persista, va fi canicula, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35...38 de grade.

Joi (1 iulie), in estul si sudul teritoriului disconfortul termic se va mentine ridicat.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea