Social

# alerta meteo #canicula #meteo #instabilitatea atmosferica #disconfort termic #canicula romania

Vremea la extreme! Cod galben de CANICULA si de instabilitate atmosferica

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod galben de vreme rea. Cea mai mare parte a tarii va fi lovita de canicula, disconfortul termic fiind deosebit de accentuat.

 

Desi vremea este deosebit de calduroasa pentru aceasta perioada a anului, ANM a emis si un avertisment de instabilitate atmosferica. Iata care sunt zonele afectate de cele doua atentionari meteo

COD GALBEN de CANICULA

“In cursul zilei de joi (30 iulie), in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum si in centrul si sudul Moldovei, va fi canicula, temperaturile maxime vor depasi frecvent 35 de grade, iar pe arii restranse se vor situa peste 37...38 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar noaptea de joi spre vineri (30/31 iulie) va fi tropicala, cu temperaturi care, in general, nu vor cobori sub 20 de grade.

Disconfortul termic va fi ridicat si in restul teritoriului, iar in zonele de campie si de podis, indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati.”, anunta ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In interval 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 02:00, este in vigoare un cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

“In intervalul mentionat la munte, in nordul, nord-estul si local in centrul tarii vor fi intervale cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin intensificari ale vantului, vijelii, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 30...50 l/mp.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea