Social

#vremea 1 mai #prognoza meteo #vremea

Vremea, la extreme! Ce temperaturi vor fi de 1 Mai

Meteorologii anunta ca vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu precadere dimineata si noaptea, in cea mai mare parte a tarii. Sfarsitul saptamanii aduce temperaturi de 27 de grade Celsius!

Pana joi, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in cursul zilei in nordul, centrul si estul tarii, unde pe arii restranse vor fi averse de ploaie. In Moldova, Dobrogea si estul Munteniei se pot semnala si descarcari electrice. in zona montana vor fi precipitatii slabe, mixte, mai ales ninsori la altitudini mari. Vantul va sufla moderat, cu intensificari izolate in timpul zilei. Temperaturile maxime se vor incadra intre 8 grade in estul Transilvaniei si 17-18 grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei. Noaptea, local se va produce bruma.

De joi vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit pentru sfarsitul lunii aprilie, in cea mai mare parte a tarii. Vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale, ajungand chiar pana la 27 de grade.

Prognoza ANM pe luna mai arata ca pe litoral temperaturile si cantitatea de precipitatii vor fi apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. Mai frig va fi doar la munte si in zonele centrale si nordice ale tarii.

Weekend-ul de dinainte de 1 Mai incepe cu vreme calda. Mercurul din termometre va ajunge la 23 de grade Celsius in Bucuresti si la 15 grade pe litoral.

Temperaturile medii lunare vor fi in general apropiate de normele climatologice, exceptand regiunile nordice si centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme.

Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de media multianuala in sud si sud-est si vor putea fi excedentare in restul teritoriului, conform ANM.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: pixabay.com


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea