Social

# vremea romania #cod galben de ploi #avertizare canicula #ploi #vremea #canicula

Vremea la extreme! Canicula si cod galben de ploi! Vor fi 36 de grade in Romania

Traim o perioada a extremelor. Dupa o luna de ploi, si vreme rece, Romania se afla sub atentionare de canicula, cu temperaturi de 36 de grade. Insa, in acelasi timp, ANM a emis si un cod galben de ploi pentru mai multe zone ale tarii.

 

Avertizare de canicula

In perioada 30 iunie, ora 12:00 – 01 iulie, ora 18:00, Romania se afla sub avertizare de canicula.

“Vremea va fi calduroasa, izolat caniculara, marti (30 iunie) in regiunile sudice si sud-estice, unde temperaturile maxime se vor incadra intre 33 si 36 de grade, iar miercuri (01 iulie) si in cele vestice, unde vor fi maxime termice cuprinse, in general, intre 32 si 34 de grade. Mai ales in zonele de campie din aceste regiuni, disconfortul termic va fi accentuat la amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge sau va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.”, potrivit ANM.

COD GALBEN  de ploi

In intervalul 30 iunie, ora 12:00 – 30 iunie, ora 20:00, intra in vigoare o atentionare de tip cod galben, care va afecta o mare parte din tara. Sunt vizate fenomene precum instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi cu caracter torential.

“In intervalul mentionat, in zona Carpatilor Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei si estul Munteniei, instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si, izolat, grindina. Cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si pe arii restranse 30...50 l/mp. “, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea