Social

#ravagii vreme #vreme iarna #cod galben lapovita #anm #vremea #meteo #cod galben polei

Vremea face ravagii! Ninsorile continua!

La mijlocul lunii octombrie, ninsorile au pus stapanire pe Romania! In zonele cu avertizare de cod portocaliu de ninsori, judetele Suceava si Neamt, temperaturile resimtite au fost si de minus 33 de grade. Pentru jumatate de tara, meteorologii anunta ploi, lapovite, ninsori si polei pana luni seara la ora 18.00!

 

Pana diseara, va ploua pe arii extinse in estul si sud-estul tarii, unde local cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp, iar in sudul si centrul Moldovei si in Dobrogea izolat 40 l/mp. In nordul Carpatilor Orientali vor fi mai ales ninsori si conditii de polei.

In nordul Moldovei si in estul Transilvaniei precipitatiile vor fi mixte. Vantul va avea intensificari cu viteze de 55...65 km/h in estul Munteniei si in Dobrogea, iar la munte vor fi rafale de peste 80 km/h.

Marti, valorile termice vor marca o crestere in jumatatea de sud-vest a tarii, insa in est vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2...3 grade in nordul Moldovei si 15...16 grade in sudul Banatului si Olteniei. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in est si nord. Ploi slabe cantitativ se vor semnala doar pe arii restranse, iar in zona Carpatilor Orientali vor mai fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in Dobrogea.

In Bucuresti, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta perioada. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 11 grade. Cerul va mai avea innorari, in special in prima parte a intervalului, insa conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat.

In a doua parte a saptamanii, valorile termice vor continua sa creasca usor in majoritatea regiunilor, dar vremea va fi in continuare mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 17 grade. Nu vom scapa de ploi, acestea urmand sa se extinda in regiunile din jumatatea de vest a tarii, apoi si in celelalte regiuni.

Mai multe informatii despre vreme poti gasi aici.

Noapte de cosmar

Duminica spre luni, in Suceava, judet aflat sub cod portocaliu de ninsori  incepand de duminica ora 13:00 pana luni la ora 10:00, au avut loc mai multe accidente provocate de soferii luati prin surprindere de ninsorile abundente. Stratul de zapada aa trecut de 15 centimetri. S-au impus restrictii de circulatie pe unele portiuni de drum, iar traficul a fost blocat in mai multe zone,  informeaza Romania TV.

 

 

Mai multi copaci au cazut pe carosabil, iar pe Drumul National 17, la Ilisesti, traficul a fost blocat zeci de minute dupa ce un copac a cazut peste un fir electric si a ramas agatat de-a lungul drumului.

Zeci de localitati au ramas in bezna. Mai mult, numeroase trenuri au avut intarzieri si de peste 100 minute, dupa ce copacii au cazut pe liniile de cale ferata.

Sursa foto: domenii-webmagnat.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea