Social

#iarna #meteo #grau

Vremea calda risca sa distruga culturile de toamna

Temperaturile ridicate din toata tara ar putea compromite culturile de toamna.

Graul si pomii fructiferi sunt in pericol din cauza toamnei calde din acest an. Temperaturile ridicate din Romania ar putea fi legate de un ciclon care aduce mase de aer cald in Europa.

"Atmosfera este atat de complexa, incat nu se poate spune de ce avem 20 de grade Celsius in noiembrie. Va pot spune doar ca nu este nimic anormal, climatologic vorbind. In Romania au existat foarte multi ani in care temperatura a trecut de 20 de grade C in noiembrie, dar au fost si foarte multi ani cu -20 de grade C, tot in noiembrie", a explicat Ion Sandu , seful ANM, citat de EVZ.ro.

In cazul in care vremea incepe sa se raceasca brusc, culturile de toamna care au germinat si pomii fructiferi care au inmugurit risca sa fie afectati foarte puternic.

"Culturile de toamna incep sa germineze, iar in momentul in care vine frigul, sunt compromise. Mai mult, cat priveste pomii fructiferi, faptul ca au inmugurit nu este un lucru favorabil. Riscul e ca, la primavara, pomii prinsi de inghet sa inmugureasca cu intarziere", a explicat conferentiarul universitar doctor Cristina Dobrota de la Facultatea de Biologie a Universitatii "Babes-Bolyai", din Cluj.

Daca graul de toamna va fi distrus de racirea brusca a vremii, el va trebui reinsamantat la primavara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea