Social

#avetizare meteo # vreme deosebit de rece #vremea la munte #vremea in bucuresti # vremea in weekend #ninsori #ploi

Vreme deosebit de rece in weekend! Ploi si ninsori in toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) avertizeaza ca finalul de saptamana vine cu vreme deosebit de rece. Temperaturile sunt mai mult de iarna decat de toamna, iar frigul, ploile si ninsorile isi fac simtita prezenta in aproape toata tara.

Ploi si ninsori in Romania, in acest weekend

Weekend-ul vine cu vreme deosebit de rece, avertizeaza ANM, potrivit caruia vremea va fi deosebit de rece in intervalul 08 octombrie, ora 10:00 - 11 octombrie, ora 10:00. Sunt vizate fenomene precum: vreme deosebit de rece, precipitatii moderate cantitativ, predominant ninsori la munte (la peste 1500 m), intensificari temporare ale vantului.

“In intervalul mentionat vremea va fi deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, cu valori termice in cursul zilelor mult mai coborate decat mediile multianuale specifice datei.

Va ploua in jumatatea sudica a tarii pe parcursul zilei de vineri (8 octombrie) si in noaptea de vineri spre sambata (8/9 octombrie), iar sambata si duminica (9 si 10 octombrie) mai ales in vest si sud-vest. La munte, in special in Carpatii Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, vor predomina ninsorile si pe alocuri se va depune strat de zapada. Cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 15...25 l/mp, iar izolat in Banat si Oltenia 30...35 l/mp.

Temporar vantul va prezenta intensificari in vestul Carpatilor Meridionali, in sudul Banatului si pe litoral, cu viteze de peste 60...70 km/h iar local si in regiunile sud-estice, sudice si in restul zonei montane, unde rafalele vor fi in general de 45...60 km/h.”, anunta ANM.

Vreme deosebit de rece si ploi in Capitala

Si in Bucuresti vremea va fi seosebit de rece si va ploua, potrivit prognozei anuntate de ANM. Astfel, in perioada 08- 11 octombrie “vremea va fi deosebit de rece pentru prima decada a lunii octombrie. Vor fi temperaturi maxime de 12...14 grade si minime de 5...8 grade. Cerul va prezenta innorari in cea mai mare parte a intervalului, iar mai ales in noaptea de vineri spre sambata (8/9 octombrie) va ploua. Vantul va sufla moderat, temporar cu unele intensificari ce vor atinge viteze, in general 40...50 km/h”, anunta ANM.

Sursa foto:pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea