Social

# cod canicula #vremea munte #vremea mare #avertizare meteo #vremea bucuresti #prognoza meteo #cod galben

Vreme cu canicula si furtuni. Ce ne asteapta pana la sfarsitul lui iulie

Si astazi Romania este sub semnul codului galben de canicula, insa spre sfarsitul zilei si maine vin ploile. Temperaturile se situeaza peste 37 de grade, la umbra, temperatura reala resimtita fiind de peste 40 de grade. 

In aceste conditii, confortul termic este scazut, iar copiii, persoanele in varsta, cele cu afectiuni cronice si femeile insarcinate ar trebui sa stea cat mai departe de soare pe parcursul zilei. 

În judeţele Mehedinţi, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău, Galaţi, Vaslui, Bacău şi Vrancea, avertizate cu cod galben, temperaturile vor atinge frecvent 35-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Astazi ar putea fi instabilitate atmosferică în centrul şi estul ţării, precum şi în zonele montane, iar seara şi în sud şi sud-est, fiind prognozate ploi torenţiale, vijelii, frecvente descărcări electrice şi local căderi de grindină, anunta Administratia Nationala de Meteorologie. 

Potrivit reprezentantilor ANM, intreaga luna iulie va fi traversata de perioade de cod galben, portocaliu si chiar rosu de canicula, insa situatia este chiar mai dramatica in vestul Europei, unde perioada de cod rosu persista. De asemenea, temperaturile de 30 si peste 30 de grade fiind la ordinea zilei pana la finele lunii, confortul termic va fi redus, iar in tara se va instala seceta.  

Foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea