Social

#somn vointa #vointa rezolutii # atingere obiective 2015 #rezolutii 2015 #somn

Vrei sa te tii de rezolutiile de Anul Nou? E mai simplu decat credeai!

Vointa este motorul indeplinirii obiectivelor setate pentru 2015, dar specialistii sustin ca nu este o "resursa inepuizabila". Cum te asiguri ca dispui de vointa din belsug? Dormind suficient in fiecare noapte, arata un studiu recent.

Un studiu al unei echipe de cercetatori de la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie, a dezvaluit ca oboseala este principalul vinovat pentru incapacitatea oamenilor de a-si vedea implinite rezolutiile de Anul Nou, intrucat erodeaza autocontrolul, informeaza Daily Mail.

Cercetarea a implicat peste 1.000 de participanti si a aratat ca peste 60% dintre voluntarii care aveau parte de un somn odihnitor reuseau sa isi atinga obiectivele setate, oricare ar fi fost acestea (renuntarea la fumat, scaderea in greutate etc.), comparativ cu doar 44% dintre cei care dormeau sub sapte ore pe noapte si/sau aveau parte de o odihna de proasta calitate.

"Creierul are nevoie de energie pentru a indeplini ceva ce noi, de fapt, nu prea ne dorim sa facem sau care ni se pare dificil de realizat. Astfel ca, daca nu dormim suficient, nu avem parte de energie mentala suficienta, [...] iar in timp ne vine tot mai greu sa ne tinem de obiectivele stabilite", a explicat prof. Richard Wiseman, psiholog in cadrul universitatii britanice.

Sursa foto: tunedbody.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea