Social

#sanatate #stil de viata #studiu sanatate

Vrei sa iti prelungesti viata. Iata ce trebuie sa consumi zilnic

Consumul frecvent de nuci ajuta la reducerea riscului de moartalitate cardiovasculara si de cancer, arata un nou studiu realizat de oamenii de stiinta americani, intr-un studiu publicat recent in New England Journal of Medicine.

Potrivit rezultatelor studiului, care a inceput inca din anii '80, un consum constant de nuci si alune scade riscul aparitiei problemelor de sanatate, precum infarctul, cancerul de colon si diabetul de tip 2.

"Nucile au fost demonizate pentru continutul ridicat in grasimi. Acum, dupa 20 de ani, au fost recunoscute ca alimente sanatoase. Nucile sunt bogate in grasimi, dar acestea sunt grasimi sanatoase", a declarat Jeffrey Blumberg, de la Centrul de cercetare a nutritiei din Boston.

De asemenea, oamenii de stiinta sustin ca un consum zilnic de 30 de grame de nuci si alune ajuta la mentinerea greutatii.

De aceea, este posibil ca persoanele carora le plac nucile sa fie mai suple, "dar, chiar si dupa alegerea unui anumit stil de viata, observam ca aceia care consuma nuci sunt mai supli si prezinta un risc mai mic de obezitate", a explicat Charles Fuchs, cercetator la Institutul de cercetare a cancerului Dana-Farber din Boston.

Sursa foto: bodygeek.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea