Social

#smartphone #iphone #cumparare iPhone

Vrei sa iti cumperi un iPhone? Afla cat trebuie sa muncesti pentru el

Un studiu realizat de o banca elvetiana, care a analizat veniturile, preturile si nivelul de trai din marile orase, arata cat trebuie sa munceasca locuitorii acestor orase pentru a achizitiona un iPhone.

Romanii castiga mai mult decat indienii (2 dolari pe ora), insa mai putin decat nemtii (17 dolari pe ora). Romanul are un salariu mediu de 3,4 dolari pe ora, iar pentru a-si cumpara ceea ce isi doreste trebuie sa munceasca mai mult decat altii. Astfel, pentru un iPhone, un roman trebuie sa munceasca 229 de ore.

Pentru un bilet de tren la clasa a doua, un roman trebuie sa munceasca trei ore, iar pentru un hamburger, o ora. Angajatii din Romania lucreaza in medie 1837 ore pe an, adica aproximativ 35 ore pe saptamana.

Cel mai bine platiti angajati din lume lucreaza in Zurich, cu un castig mediu net de 33,4 dolari pe ora, Geneva cu 30 dolari pe ora, Luxemburg cu 27,6 dolari si New York cu 25,2 dolari.

Sursa foto: pocket-lint.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea