Social

#jocuri video #jocuri online #beneficii jocuri video #copii jocuri

Vrei sa invete bine? Lasa-ti copilul sa joace jocuri video

Un studiu realizat de cercetatorii suedezi a demonstrat faptul ca micutii care joaca jocuri video de rol sunt mai inteligenti si au un limbaj mai dezvoltat!

 

Oamenii de stiinta au descoperit ca jocurile digitale de echipa in care copilul are rolul sau bine stabilit au un efect pozitiv asupra invatarii. Multi ar crede ca este doar o strategie de marketing, insa argumentele sunt cat se poate de logice. Rolul pe care copilul il are il determina sa gandeasca proactiv si ii dezvolta in acest fel strategiile, dar si vocabularul, scrie dailymail.co.uk.

Daca jocurile sunt in limba engleza si nu sunt traduse, copilul este si mai motivat sa invete notiuni dintr-o limba de circulatie internationala.

De regula, jocurile multi-player de rol presupun interactiunea online dintre mai multi jucatori virtuali. Astfel, trebuie sa intelegi ce spune/scrie coechipierul sau adversarul tau si sa ii raspunzi rapid. In plus, notiunile de limba engleza dobandite in urma jocurilor pe computer difera de cele cuprinse in manuale.

Studiul a stabilit si o diferenta majora intre sexe atunci cand vine vorba de jocuri de calculator. Astfel, potrivit rezultatelor, baietii se joaca, in medie, 11,5 ore saptamanal, in vreme ce fetele petrec doar 5,1 ore jucandu-se online jocuri.

Sursa foto: edusalu.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea