Social

#studiu #depresie #test saliva #predispozitie depresie

Vrei sa afli daca esti predispus depresiei? Un simplu test de saliva iti poate arata

Un simplu test de saliva poate prezice riscul de depresie pentru adolescentii de sex masculin, potrivit unei noi descoperiri facute de oamenii de stiinta de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Testele cercetatorilor au aratat ca adolescentii de sex masculin care au in organism concentratii mari de cortizol, hormonul stresului, dar si simptome depresive prezinta un risc de 14 ori mai mare de suferi de depresie la varsta adulta decat adolescentii care nu prezinta astfel de semnale.

Aceasta descoperire este foarte importanta, deoarece este prima dovada concreta care arata ca existenta unui marker biologic poate prezice forme severe de depresie.

Depresia afecteaza una din sase persoane la un anumit moment din viata si include simptome precum oboseala, lipsa de concentrare, tulburari ale somnului sau sentimentul de nulitate.

Medicii sunt de parere ca depresia severa va deveni una dintre cele mai mari probleme medicale pe plan national sau pe plan mondial pana in anul 2030.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea