Social

#albire dinti #alimente #dinti perfecti #dinti #dinti stralucitori

Vrei dinti perfecti? S-a descoperit ce alimente albesc dantura!

Pe piata exista o multime de produse care promit sa albeasca dintii, insa stomatologii au descoperit ca poti face acelasi lucru cu alimentele pe care le ai in camara. Legumele crocante, branza si citricele se numara astfel printre produsele pe care trebuie sa le consumi, scrie dailymail.co.uk.

Astfel, daca ai inteles deja demult ca trebuie sa eviti alimentele care pateaza dintii precum cafeaua sau vinul rosu, atunci poti trece la nivelul urmator. Specialistii au demonstrat faptul ca, in ciuda a ceea ce se credea de fapt, branza poate contribui la sanatatea dintilor. Cum? Mananca branza veche, cu consistenta dura, si iti va curata placa bacteriana, sustine Dr Anthony Zybutz, citat de jurnalistii britanici. Acelasi lucru il vor face si legumele sau fructele crocante precum morcovii, conopida, telina sau merele. Cu conditia, evident, sa le consumi crude, ele actioneaza precum periuta de dinti.

Broccoli si ananasul contribuie la mentinerea sanatatii gingiilor, in vreme ce citricele si capsunile te ajuta sa iti clatesti dantura in mod natural.

Trebuie evitate, in schimb, murele, afinele si rodiile, care pateaza dantura.

Sursa foto: acadentica.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea