Social

#casa #costuri #casa pe luna #costuri casa #montare casa luna

Vrei casa pe luna? Atentie, costurile sunt uriase!

Prima casa montata pe luna poate fi o cabana suedeza. Timp de 10 ani artistul si designerul Mikael Genberg a lucrat pentru a realiza prima casa ce va fi instalata pe luna.

Moonhouse Project are ca vedeta o cabana inspirata de constructiile suedeze, iar aceasta ar putea fi instalata pe satelitul Pamantului chiar din toamna anului viitor. Mikael Genberg a cerut sprijinul celor interesati pentru a strange fondurile necesare expedierii casutei sale pana pe luna.

Daca reuseste sa stranga banii, Genberg ar putea trimite modelul sau de casa lunara cu ajutorul companiei Aerospatiale Astrobotic, care are programata o aselenizare in octombrie 2015. Cabana are dimensiuni reduse, de 3 pe 2 metri la baza si o inaltime de 2,5 metri. Casa are un sistem de montare automata, asadar se instaleaza singura odata ajunsa pe solul lunar.

Proiectul Moonhouse a beneficiat de cateva sponsorizari, dar suma necesara pentru expedierea casei selenare este de 15 milioane de dolari. Distanta de la Pamant la Luna este de 384.000 de kilometri.

Sursa foto: nydailynews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea