Social

#marian vanghelie #psd #vot #alegeri europarlamentare #pomana #studenti

Voturi platite si pomeni electorale

Asociatia "Tineretul solidar" incearca sa plateasca voturi pentru alegerile europarlamentare. Tinta lor sunt studentii, pe care ii gasesc prin recomandare. Cu trei zile inainte de alegeri, Marian Vanghelie da "ajutoare de urgenta" pentru nevoiasi.

Reprezentantul unei asociatii incerca saptamana trecuta la intrarea caminului A2 din complexul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara ( USAMV ) din Bucuresti sa-i convinga pe studenti sa fie observatori pentru votul de duminica contra sumei de 150 lei.

Dupa ce doi studenti au mai gasit si alti doritori, au aflat ca suma este de fapt 50 lei, dar li s-a oferit o ocazie sa isi rotunjeasca totusi venitul: inca 30 lei, pentru o cerere mai speciala. "Trebuie sa mergeti in Agronomie, sa votati cu PSD, sa fotografiati buletinul de vot stampilat si sa aratati abtibildul de pe spatele cartii de identitate", au fost instructiunile primite de studenti. 

Cei doi au refuzat oferta, dar au vorbit cu reporterii Evenimentul Zilei. Acestia au incercat sa verifice oferta electorala, dar dupa o serie de intrebari pentru a afla cine le-a inlesnit accesul in reteua de studenti, persoana de legatura a renuntat: "Nu stiu de unde ai mailul meu, dar cred ca este o greseala!".

Vanghelie si ajutorul dinaintea votului

La Primaria sectorului 5 din Capitala, mai multe sute de oameni s-au adunat pentru a primi un " ajutor social de urgenta". Cateva sute de lei, primiti fara chitanta, cu trei zile inainte de alegerei, desi majoritatea cererilor de ajutor social fusesera depuse inainte de Paste.

Oferta nu a fost insa deschisa publicului larg. O pensionara care a iesit din primarie cu mana goala , i-a informat pe ceilalti care asteptau: "Cei care n-ati fost sunati acasa nu mai stati, ca nu va da nimic!".

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea