Social

#europarlamentare #vot

Votam pe stil vechi la europarlamentare

Premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, admite ca tratatul de la lisabona nu poate intra in vigoare inainte de iunie 2009. Astfel, urmatoarele alegeri europene vor avea loc tot sub incidenta Tratatului de la Nisa.

Printre schimbarile structurale se numara reducerea numarului de europarlamentari de la 785 la 736. Totodata, va fi redus si numarul comisarilor europeni, ceea ce ar face ca numarul acestora sa fie mai mic decat al statelor membre. Astfel, Romania si-ar putea pierde functia de comisar european , pe care o detine astazi.

Blocajul in care se afla Uniunea Europeana se datoreaza votului irlandez , ce a respins Tratatul de la Lisabona. Totusi, Juncker atentioneaza ca repetarea referendumului in Irlanda nu poate avea loc in viitorul apropiat, din cauza crizei economice mondiale. Efectele acesteia se resimt si in scaderea popularitatii guvernelor europene.

Continuarea in Adevarul

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea