Social

#varujan vosganian #curtea constitutionala #camera parlament

Vosganian: Curtea Constitutionala este cea de-a 3-a Camera a Parlamentului

Varujan Vosganian, senator PNL, considera ca, in lipsa unui Parlament unicameral, Romania are un Parlament format din trei camere. In viziunea lui Vosganian, Curtea Constitutionala reprezinta a treia Camera a Parlamentului.

"Nimeni nu poate interzice dreptul persoanelor si al institutiilor de a sesiza Curtea Constitutionala. Potrivit prevederilor constitutionale, cetatenii au acest drept, prin invocarea clauzelor de neconstitutionalitate ale legilor in timpul proceselor, parlamentarii au dreptul sesizarii in situatia neconstitutionalitatii unor legi in prag de promulgare, sefii Camerelor si presedintele Romaniei au acest drept in situatia unor conflicte intre puterile statului", a scris senatorul PNL pe blogul sau persoanal.

Vosganian atrage insa atentia asupra faptului ca "tot mai multe conflicte nerezolvate de catre clasa politica sunt transferate Curtii Constitutionale".

"Ideea ca CCR trebuie sa rezolve ceea ce clasa politica este incapabila sa negocieze, ca trebuie sa descalceasca ceea ce puterile statului incalcesc, ca trebuie, pe post de un fel de Avocat al Poporului, sa stopeze excesele de putere, nu e cea mai sanatoasa solutie", este de parere parlamentarul liberal.

Sursa foto: agendadeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea