Social

#voronin #moldova #transnistria #georgia #export #arme #rusia #conflict

Voronin arata catre Transnistria, in scandalul armelor furnizate Georgiei

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, sustine ca adevaratul furnizor al armelor catre Georgia , in scandalul in care a fost implicata atat tara sa cat si Romania, a fost Transnistria .

Pentru prima data informatii potrivit carora Ministerul Apararii al republicii Moldova ar fi vandut ministerului georgian analog obuze de 122 si 152 milimetri pentru obuziere de tip D-20 si M-30 aparusera in mass-media in luna octombrie, informeaza Agerpres. Dupa aceasta, deputati moldoveni au solicitat o ancheta din partea Procuraturii Generale, pentru ca zilele trecute sa obtina raspunsul: in urma verificarilor facute de Procuratura, s-a stabilit ca Ministerul Apararii al tarii nu a vandut munitii fortelor militare ale Georgiei. Procuratura Generala a luat decizia de a nu declansa urmarire penala pe marginea livrarilor de arme in Georgia, cum propuneau deputatii, deoarece o asemenea afacere nu a existat. In mass-media aparuse informatia, potrivit careia Republica Moldova ar fi luat parte activa la livrarile de arme si tehnica militara in Georgia, in ajunul atacului initiat de Tbilisi in Osetia de Sud . Ar fi fost vorba de zeci de vagoane cu munitii pentru pusti si obuziere, scoase din depozitele din Ungheni si trimise spre Georgia, via Romania

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea