Social

# beneficii limbi straine #limbi straine

Vorbitorii de limbi straine, mai destepti decat restul lumii. Iata cum li se modifica creierul!

Persoanele care vorbesc una sau mai multe limbi straine sunt intr-adevar mai destepte decat ceilalti oameni, au concluzionat oamenii de stiinta din Marea Britanie. Un nou studiu realizat in vara anului trecut a demonstrat ca vorbitorii de limbi straine inregistreaza modificari remarcabile ale creierului.

20 de imigranti din Regatul Unit si alti 25 de localnici care vorbesc doar engleza au fost supusi testelor de catre savantii Universitatii din Edinburgh. Acestia au remarcat ca vorbitul englezei ca limba secundara forteaza creierul sa faca mai multe conexiuni decat in cazul persoanelor monolingve.

"Efortul zilnic de a te adapta vorbitului unei limbi straine dezvolta si modifica radical structura creierului", sustin savantii. In timp, vorbitorii de limbi straine ajung sa gandeasca mai repede decat ceilalti oameni.

Un alt avantaj de care se bucura persoanele bilingve este reducerea riscului de instalare a dementei la batranete. Indiferent de varsta la care se apuca de studiul unei alte limbi decat cea materna o persoana poate preveni deteriorarea rapida a celulelor din creier, mai spun cercetatorii britanici.

Foto: jobs.aol.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea