Social

#vorbit in somn #boli grave #boli #somn

Vorbesti in somn? Iata de ce boli grave poti suferi

Potrivit statisticilor, aproximativ 60% din populatia globului sufera ce putin o data in viata de un episod de vorbire in somn. Cauzele care duc la aceasta tulburare a somnului nu sunt cunoscute cu exactitate insa exista o serie de indicatori ce contribuie la aparitia vorbirii in somn.

 

Vorbitul in somn poate fi transmis genetic si tinde sa apara in special la copii si barbati, potrivit statisticilor. De asemenea, episoade ale vorbiriiin somn pot fi cauzate de oboseala excesiva, consumul de alcool si droguri, febra, stres, anxietate si depresie.

Totodata, vorbirea in somn este frecvent intalnita in contextul altor tulburari de somn – in special in parasomnie, apnee si tulburari REM de comportament. Vorbitul in somn poate incepe in mod spontan dupa vârsta de 25 si este adesea diagnosticat impreuna cu alte probleme medicale sau psihiatrice. in cazurile severe, vorbitul in somn poate fi asociat si cu crizele nocturne, scrie mediafax.ro.

"Vorbirea in somn este benigna pentru cei mai multi oameni", spune Russell Rosenberg, PhD, care este presedintele NSFA (Fundatia Nationala a Somnului din Atlanta). "Nimeni nu stie cu exactitate care sunt cauzele", a adaugat acesta.

Sursa foto: memes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea