Social

#educatie #legi #pachet #anunt #emil boc

Vom avea cel mai bun pachet de legi ale educatiei, anunta Emil Boc

Premierul Emil Boc promite cele mai bune legi ale educatiei. In urma discutiilor de astazi purtate pe baza proiectului de legi alcatuite de comisia formata din experti ministeriali, cadre didactice din invatamantul pre-universitar si universitar, reprezentanti ai sindicatelor si studentilor, primul-ministru a declarat ca la Guvern va ajunge cel mai bun proiect posibil.

Dupa cateva ore de discutii si negocieri , Emil Boc a ajuns la concluzia ca in invatamantul romanesc este momentul deciziilor corecte, bine fundamentate si mai ales duse pana la capat. "Vom analiza argumentele pro si contra aduse celor doua pachete de legi dezbatute si vom promova la nivelul guvernului cel mai bun proiect posibil. Avem nevoie de reforma, asa ca voi continua discutiile cu specialistii echipei Andronescu si cei ai echipei Miclea, dar si cu colegii mei de cabinet, pentru a lua cea mai buna decizie", a spus Boc, citat de Adevarul.

Potrivit celor prezenti la discutii, printre propunerile enuntate in timpul sedintei s-au numarat eliminarea invamantului la distanta sau, dimpotriva, finantarea invatamantului la distanta si dezvoltarea programelor educationale online, dezvoltarea formelor de consiliera academica si orientarea in cariera a absolventilor.

In urma cu doua zile presedintele Basescu spunea ca sistemul romanesc de invatamant “produce diplome si someri pe banda rulanta”. In timpul unui discurs rostit de seful statului, el a felicitat Guvernul pentru initiativa de a-si asuma raspunderea pe legile Educatiei , criticand totodata partidele care se opun deciziei Executivului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea