Social

#romani #romania #voronin #chisinau #republica moldova #consul #vize

Vladimir Voronin introduce vizele in relatia cu Romania si il alunga pe consulul roman de la Chisinau

Republica Moldova introduce vizele pentru Romania si il declara persona non grata pe ambasadorul roman la Chisinau. Ministerul Afacerilor Externe din tara noastra reactioneaza, caracterizand cele doua masuri drept aberante.

Presedintele moldovean, Vladimir Voronin , a anuntat astazi ca in urma incidentelor de marti, autoritatile din Republica Moldova au decis sa introduca regimul de vize in relatia cu Romania. In plus, Voronin i-a cerut ambasadorului roman sa paraseasca Republica Moldova in 24 de ore, comunicandu-i ca a devenit persona non grata in tara pe care o conduce.

In aceasta dimineata, presedintele moldovean declara ca "Romania este implicata in toate aceste procese" si ca "sponsorii cei mai bogati" ai tulburarilor de la Chisinau au parasit tara. Liderul Partidului Comunist i-a avertizat pe liderii din opozitie despre consecintele pe care le-ar putea avea continuarea manifestatiilor, avertizand ca ar putea sa aprobe folosirea fortei in acest caz.

Ministerul roman al Afacerilor Externe a raspuns acuzatiilor venite dinspre Chisinau, sustinand ca "ca aceasta acuzatie este o provocare la adresa statului roman". In raspunsul sau, Ministerul roman al afacerilor externe califica "aberante masurile unilaterale de impunere a restrictiilor de calatorie anuntate de presedintele Vladimir Voronin" si precizeaza ca "Romania nu va lua masuri similare privind personalul Ambasadei Republicii Moldova la Bucuresti si va mentine sistemul de vize gratuite pentru cetatenii moldoveni".

Incepand de luni, zeci de mii de persoane protesteaza la Chisinau fata de fraudarea alegerilor parlamentare. Moldovenii vor ca rezultatele scrutinului parlamentar de duminica, castigat de Partidul Comunist , sa fie anulate. Ieri, in marile orase din tara noastra au avut loc manifestatii de sprijin fata de “revolutia” de la Chisinau.

Citeste si:

Focuri de arma si zeci de mii de oameni in strada la Chisinau

Vor fi renumarate voturile in Republica Moldova

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea