Social

#acord bilateral #vizita oficiala #ucraina #basescu

Vizita presedintelui Traian Basescu in Ucraina a fost amanata

Traian Basescu urma sa viziteze Ucraina miercuri si joi. Vizita prezidentiala a fost amanata, iar Ministerul de Externe a anuntat ca se continua "pregatirea vizitei oficiale in Ucraina a presedintelui Romaniei, cat mai curand, la o data care va fi stabilita pe canale diplomatice".

Administratia prezidentiala nu a oferit nici o explicatie despre amanarea vizitei oficiale. "La data de 24 februarie 2009 , in baza consultarilor, partile au convenit continuarea pregatirii vizitei oficiale in Ucraina a presedintelui Romaniei, cat mai curand, la o data care va fi stabilita pe canale diplomatice", a anuntat MAE, citat de Cotidianul.

In zilele de 25 si 26 februarie urma sa se desfasoare Comisia Mixta Prezidentiala romano-ucraineana, in cadrul careia presedintele Traian Basescu si omologul sau Viktor Iuscenko ar fi urmat sa semneze Acordului intre Guvernul Romaniei si Cabinetul de Ministri al Ucrainei privind traficul la frontiera.

Surse citate de cotidian sustin ca explicatia ar fi faptul ca negocierile dintre cele doua tari au stagnat in ultimul moment. Negocierile din februarie de la Bucuresti se pare ca nu au dus la progrese semnificative.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea