Social

#studiu #reactie #viteza de reactie #trait

Viteza de reactie iti spune cat timp mai ai de trait

Timpul de reactie al unei persoane intr-o situatie critica poate indica cati ani mai are de trait aceasta, potrivit unui studiu realizat de curand de cercetatorii de la University College London şi University of Edinburgh.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat informatiile de la peste 5.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 20 si 59 de ani, colectate ca parte a Studiului National de Examinare a Sanatatii si a Nutritiei din Statele Unite ale Americii.

Cercetarea a inceput in anul 1990, iar participantii la studiu au primit sarcina de a apasa pe un buton cat mai rapid atunci cand pe ecranul unui calculator aparea o anumita imagine.

In urmatorii 15 ani, respondentii au fost supravegheati pentru a se inregistra cati au murit si cati au supravietuit dupa acest experiment.

Potrivit rezultatelor studiului, 378 de persoane, adica 7,8% din participanti, au murit, iar in cazul acestora au fost inregistrati timpi de reactie foarte lenti, ceea ca a aratat ca acestea au un risc de deces mai mare cu 25%, indiferent de cauze, fata de persoanele cu au avut timpi medii de reactie.

Sursa foto: descopera.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea